Završen 72. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

Pogledajmo koje nagrade je žiri dodelio u oblasti pozorišta za decu i mlade.

Žiri 72. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine u sastavu: rediteljka Anđelka Nikolić (predsednica), dramaturg Svetislav Jovanov i reditelj Patrik Lazić od 18. do 25. aprila 2023. godine video je 10 predstava u izvođenju sedam vojvođanskih pozorišta. Na završnoj sednici, održanoj 24. aprila, doneo je slede’e odluke:

Da se nagrada za najbolju predstavu za decu u celini dodeli predstavi Ne idi daleko po tekstu i u režiji Tamare Kučinović, Dečjeg pozorišta iz Subotice.

Za najbolju ulogu u predstavama za decu : Viktoriji Palfi za ulogu Majke u predstavi „Ne idi daleko“ po tekstu i u režiji Tamare Kučinović, Dečjeg pozorišta iz Subotice.

Da se nagrada ”Tihomir Mačković” za najbolju kreaciju lutaka dodeli Irini Somborac za kreaciju lutaka u predstavi „Pradevojčica“ po romanu Desanke Maksimović, u režiji Sonje Petrović, Narodnog pozorišta « Toša Jovanović » iz Zrenjanina.

Da se dodele specijalne nagrade: Ani Terek za tekst „Nevidljiva deca“, koji je izvelo Novosadsko pozorište/Ujvideki Szinhaz,u režiji Roberta Lenarda.
Tiboru Kovaču i Arminu Ricu za scenski pokret u predstavi „Ludas Matyi (Guskar Matija)“ po narodnoj priči, u režiji Đerđa Hernjaka, Dečjeg pozorišta Subotica.

Da se memorijalna nagrada „Ivana Mirkov-Vlačić“ za najbolju likovnu obradu predstave dodeli Irini Somborac za predstavu „Pradevojčica“ po romanu Desanke Maksimović, u režiji Sonje Petrović, Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina. Nagradu dodeljuje porodica Mirkov na osnovu jednoglasne odluke žirija.

 

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.