Bijeli klaun

Premijera u petak, 7. 5. (ulaz s pozivnicama), a u subotu 8. 5. predstavu možete pogledati i vi! Predstava je namijenjena uzrastu 8+, a broj mjesta je ograničen!

Bijeli klaun svevremensko je djelo hrvatskog autora Damira Miloša. Osim što je lektirni naslov i prvenstveno je namijenjen djeci, djelo je kojeg i svaka odrasla osoba zavoli na prvu. Topla i nježna priča koja prati jednog ne tako običnog dječaka, koji osim što je klaun, je i daltonist, a svi dobro znamo da klaunovi nikako ne mogu biti daltonisti. Dječak je u potrazi za bojama i odgovorima na pitanja. Možda bolje rečeno u potrazi je za pitanjima, onim pravim pitanjima koja će mu pomoći otkriti boje, ali i odgovore na neka životna pitanja. Otkrit će koja je njegova boja, koja je boja ljubavi, ali isto tako i zašto je svaki pravi klaun tužan klaun.

Veliko mi je zadovoljstvo i izuzetno sam sretna što sam dobila priliku raditi svoj diplomski rad iz lutkarske režije upravo u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. Sjećam se naše prve suradnje, 2018. godine, kada sam bila asistentica scenografkinje i kostimografkinje na predstavi „Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom“. Od tada, mnogo sam surađivala s donjogradskim Kazalištem kao likovnjak, ali nisam mogla ni sanjati da ću svoj ispit iz lutkarske režije ostvariti u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića te da ću imati čast raditi kao redateljica s tim talentiranim i izuzetnim ljudima.

Tončica Knez

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.