Hišica iz kock

V petek, 10. decembra 2021, ob 18. uri, bo v dvorani Hiše otrok in umetnosti na Komenskega 9 potekala premiera lutkovne predstave za otroke Hišica iz kock v režiji Irene Rajh.

V sobi sta sestri. Starejša vadi violino, mlajša, Jelka, pa jo neprestano moti z željo po skupni igri. In ko Jelka zgradi svojo hišico iz kock, starejša sestra sprejme njeno igro in skupaj se podata v čudovit pravljični svet, kjer na stenah hišice živijo mačka, kokoš in dimnikar. Ko pa sosedov pes, ki se je v nevihti strgal z verige, podre hišico, se Jelka odpravi na dolgo pot v iskanju nekoga, ki ji bo prišil dimnikarjev gumb na obleko. Saj gumb prinaša srečo in brez sreče se hišice ne da postaviti nazaj.

Predstava Hišica iz kock je nastala po motivih istoimenske pravljice Ele Peroci. Čeprav skoraj brez besed črpa navdih iz simbolov in misli, ki jih je Ela Peroci zapisala pred skoraj sedemdesetimi leti. Zgodba, ki govori o prijateljstvu, nesreči in pomoči prijateljev in neznancev je danes posebej aktualna. Preplet žive glasbe, giba in sodobnih lutkovnih tehnik vzpostavljajo intimno gledališko doživetje.

Zgodba po motivih: Ela Peroci
Režija: Irena Rajh
Dramaturgija: Anže Virant
Likovna podoba: Špela Trobec
Glasba: Samo Vovk in Barbara Grahor Vovk
Kostumografija: Iztok Hrga
Lutkovna tehnologija in izdelava: Marjan Kunaver, Aleksander Andželović in Dmitry Ainutdinov
Video animacija: Miha Šubic
Izdelava scenskih elementov: Gorazd Rajh
Poslikava scenografije in lutk: Marina Hrovatin

Glasba v živo: Tamara Pepelnik
Igra in animacija: Barbara Kanc

Produkcija: Hiša otrok in umetnosti

Za otroke od 2. leta dalje, 30′

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.