OTVOREN POZIV za Svetsku konferenciju pozorišta za decu i mlade PREKRETNICA 2023. godine

U periodu od 20-24. novembra 2023. godine u Beogradu i Novom Sadu biće održana Svetska konferencija pozorišta za decu i mlade. Najvažniji događaj godine na polju pozorišta za mladu publiku.

OTVORENI POZIV za prijavu predstava i predloga radova za profesionalni program razmene različitih formata (radionica, predavanja, panel diskusija, prezentacija) za učešće u programu Svetske konferencije pozorišta za decu i mlade (Assitej Artistic Gathering) pod nazivom PREKRETNICA / TURNING POINT, koja će se održati u Beogradu i Novom Sadu u periodu od 20-24.novembra 2023.godine, a čiji je domaćin ASITEŽ Srbije u saradnji sa ASSITEJ International.

Assitej-ova svetska konferencija je jedinstven događaj, najvažniji događaj u godini na polju pozorišta za decu i mlade, koji omogućava međunarodnu profesionalnu razmenu u oblasti pozorišta za mladu publiku.

Kada su u pitanju produkcije iz oblasti izvođačkih umetnosti, poziv je namenjen predstavama / trupama / pozorištima iz Jugoistočne Evrope, kao i nekih zemalja centralne Evrope. Predstave mogu prijaviti samo pozorišta i/ili umetnici koji dolaze iz ovih zemalja.

Kada je u pitanju program profesionalne razmene u sklopu Svetske konferencije, on podrazumeva radionice, seminare, predavanja, okrugle stolove, sastanke, sesije umrežavanja, projekcije filmova, izložbe, društvene događaje i druge formate vezane za izvođačke umetnosti za mladu publiku (sesije mogu biti predstavljene ‘On The Ground’, ‘Online’ , ili u ‘Hibridnom formatu’, odnosno na oba prethodno pomenuta načina).

Prijave su otvorene do 14. februara 2023. godine.
Odluke o prijavama će biti donete najkasnije 3. aprila 2023. godine.

KAKO SE PRIJAVITI?
Proverite detalje na sajtu ASSITEJ International:

Open Call – ASSITEJ Artistic Gathering 2023

Za više detalja pratite Assitej Srbije i ASSITEJ International.

https://www.facebook.com/ASSITEJSrbija

https://www.facebook.com/ASSITEJ.International

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.