Recite DA tabu-temama u kazalištu za djecu i mlade – Klik klub predavanje

Što su točno tabu-teme, kako im se pristupa i zašto bi trebale imati veći stupanj zastupljenosti u kazališnim sadržajima za sve generacije, pa i one najmlađe, pričali smo u sklopu prvog po redu Klik klub predavanja koje je u Gradskoj knjižnici u Varaždinu 7.2.2022. održala dramska pedagoginja Tanja Novak.

Kliker festival u saradnji sa Gradskom knjižnicom u Varaždinu organizovao je 7.2.2022. prvo po redu Klik klub predavanje. Ovog puta pričalo se o tabu temama u kazalištu za djecu i mlade, a predavanje je držala dramska pedagoginja Tanja Novak.

👉 Narkomanija
👉 Spolnost
👉 Tinejdžerska trudnoća
👉 Smrt
👉 Bolest
👉 Rastava roditelja
👉 Nasilje
👉 Strah…

Zašto se navedene teme (vrlo) često pronalaze kao inspiracija za slikovnice i romane namijenjene djeci i mladima, no u širokom luku izbjegavaju kod postavljanja na kazališne daske?

Zajednički zaključak svih okupljenih bio je da treba reći DA tabu-temama u kazalištu za djecu i mlade, no i da je izuzetno važno ovu delikatnu publiku pripremiti za iskustvo određenog kazališnog komada, ali i zajedno s njima analizirati odgledano.

Cijelo predavanje “Recite DA tabu-temama u kazalištu za djecu i mlade” možete pogledati na ovom linku 👉  bit.ly/3J5rGxq

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.