Svibanjska dobrodošlica Gradskog kazališta lutaka Rijeka

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Od ponedjeljka, 3. svibnja vrata Gradskog kazališta lutaka Rijeka ponovno su otvorena! Očekuje vas raznolik svibanjski program u kojem će svatko naći nešto što će ga razveseliti i nadahnuti.

Prva predstava koja vas očekuje i to već ovoga tjedna je višestruko nagrađivani “Flekavac“ autorice Nine Mitrović i redateljice Renate Carole Gatica, dok će idući tjedan u Kazalištu igrati najdugovječnija “Tri praščića“ autora Jiri Jaroša koja je po redateljskom konceptu Želimira Prijića obnovio Serđo Dlačić. Također, idući tjedan kazalište po prvi puta izvodi predstavu u Dječjoj kući, svom drugom domu, i to s jednom posebnom predstavom imena “Oh la la“ Hervéa Tulleta i Bernarda Friota te redateljice Mateja Bizjak Petit, koja je kao dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture nastala u koprodukciji s Dječjom kućom umjetnosti Ljubljana, Slovenija i Kolektivom Ma-Théâ Centra za dječju kreativnost, Tinqueux, Francuska. 

U drugoj polovici svibnja na našim će daskama zaigrati jedna od najpopularnijih dječjih bajki – “Izgubljena priča: Ivica i Marica“ koju je prema braći Grimm napisala Vedrana Balen Spinčić, a režirao Serđo Dlačić. Isto tako, u Dječjoj kući igrat će predstava “Sretna kućica“ Ivane Đula i Milice Sinkauz, prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas, napisanoj prema intrigantnoj, istinitoj priči o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru. Redateljica predstave, koja je također sastavni dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, je Morana Dolenc. 

Sve informacije o terminima predstava, kao i ostale pojedinosti, nalaze se na stranici Kazališta www.gkl-rijeka.hr.       

Provedimo proljeće s Gradskim kazalištem lutaka Rijeka! 

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.