Svibanjska dobrodošlica Gradskog kazališta lutaka Rijeka

Od ponedjeljka, 3. svibnja vrata Gradskog kazališta lutaka Rijeka ponovno su otvorena! Očekuje vas raznolik svibanjski program u kojem će svatko naći nešto što će ga razveseliti i nadahnuti.

Prva predstava koja vas očekuje i to već ovoga tjedna je višestruko nagrađivani “Flekavac“ autorice Nine Mitrović i redateljice Renate Carole Gatica, dok će idući tjedan u Kazalištu igrati najdugovječnija “Tri praščića“ autora Jiri Jaroša koja je po redateljskom konceptu Želimira Prijića obnovio Serđo Dlačić. Također, idući tjedan kazalište po prvi puta izvodi predstavu u Dječjoj kući, svom drugom domu, i to s jednom posebnom predstavom imena “Oh la la“ Hervéa Tulleta i Bernarda Friota te redateljice Mateja Bizjak Petit, koja je kao dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture nastala u koprodukciji s Dječjom kućom umjetnosti Ljubljana, Slovenija i Kolektivom Ma-Théâ Centra za dječju kreativnost, Tinqueux, Francuska. 

U drugoj polovici svibnja na našim će daskama zaigrati jedna od najpopularnijih dječjih bajki – “Izgubljena priča: Ivica i Marica“ koju je prema braći Grimm napisala Vedrana Balen Spinčić, a režirao Serđo Dlačić. Isto tako, u Dječjoj kući igrat će predstava “Sretna kućica“ Ivane Đula i Milice Sinkauz, prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas, napisanoj prema intrigantnoj, istinitoj priči o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru. Redateljica predstave, koja je također sastavni dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, je Morana Dolenc. 

Sve informacije o terminima predstava, kao i ostale pojedinosti, nalaze se na stranici Kazališta www.gkl-rijeka.hr.       

Provedimo proljeće s Gradskim kazalištem lutaka Rijeka! 

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.