INTERVJUI

Buga Marija Šimić, foto: Barbara Repe
Intervjui

BUGA MARIJA ŠIMIĆ: „U kazalištu želim sve i idem prema svemu“

Covid-godina bila je izazov za sve, ponajviše za kazališta za djecu i mlade. U tom izazovu jedni su se povukli, drugi prepustili prilikama, a oni treći, hrabri malobrojnici, bacili su se u kreativan koštac sa situacijom i – pobijedili. Jedna od tih pobjednica je Buga Marija Šimić, izvođačica nevjerojatne kreativne energije koja je, uz sve, nedavno ušla u Upravno odbor Hrvatskog centra Assitej. Već iz ovog uvodnog opisa jasno je da vas u nastavku očekuje izuzetno bogat, kreativan i zanimljiv razgovor. Stoga, prepustite se i uživajte!

Detaljnije »
Morana Dolenc, foto: Božidar Raos
Intervjui

MORANA DOLENC: „Ako zapadnemo u ravnodušje i prestanemo se boriti za svoju umjetnost, gotovi smo“

Uoči Susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske, koji bi se trebao održati u Osijeku od 24. do 29. svibnja, pripremili smo nekoliko pravih poslastica za vas. Prva je razgovor s jednom od najvažnijih osoba hrvatskog suvremenog lutkarstva, kreativnim i energetskim motorom tog skrivenog umjetničkog bisera, umjetnicom koja obožava lutkarstvo i koju obožavaju svi lutkari i ostali, Moranom Dolenc!

Detaljnije »
Intervjui

IGOR BAKSA: „Smrt kazališta nisu online predstave, već zatvorenost institucija prema nezavisnom sektoru“

U subotu 1. svibnja svoje će prve korake, i to u virtualnom svijetu, napraviti Mali festival koji će u 40-ak dana malim i velikim gledateljima ponuditi 12 kazališnih predstava. O samom festivalu, kazalištu u virtualnom svijetu te nezavisnim umjetnicima u prostoru koji ih na svakom koraku gazi porazgovarali smo s alfom i omegom Malog festivala, glumcem i glazbenikom Igorom Baksom

Detaljnije »