25 Međunarodni lutkarski festival “Zlatna iskra”

Izuzetan program u Kragujevcu i predstavnici značajnih međunarodnih festivala.

Jubilarni 25. Međunarodni lutkarski festival „Zlatna iskra” kragujevačkog Pozorišta za decu i mlade odžaće se od 15. do 21. maja.

U jubilarnom izdanju festivala publika će imati priliku da pogleda 12 predstava u takmičarskom repertoaru iz Španije, Hrvatske, Grčke, Severne Makedonije, Čilea, Poljske, Portugala i Srbije. Predstave se igraju na sceni Pozorišta za decu i kragujevačkog Teatra.

U pratećem programu „Iskre” održaće se kreativne radionice, promocije, projekcije animiranih filmova, muzički program.

Svečano otvaranje festivala je u ponedeljak, 15. maja u 18 časova u PZDKG, a svečano zatvaranje festivala je 20. maja kada će domaćin festivala premijerno, u čast nagrađenih, izvesti predstavu „Grad Svetlosti” koja govori o gradu Kragujevcu.

U toku „Zatne iskre” u razgovrima sa učesnicima smotre učestvovaće predsatvnici velikih međunarodnih festivala iz Varšave, Pekinga, Temišvara i španske Ljejde.

Ostavite komentar:

Pročitajte još:

Pratite nas:

O nama:

OD MALIH NOG(U) je regionalna platforma za razvoj i afirmaciju pozorišta/kazališta/gledališća/teatra za d(j)ecu i mlade. Okuplja organizacije i umjetnike koji svojim edukativnim, umjetničkim te teorijskim radom žele promijeniti stanje u sektoru.